POUZDAN ZNAK DA JE NJEGOVA BIVŠA PARTNERKA JOŠ UVEK OPASNOST ZA VAŠU VEZU

bivša partnerka

 

Ušla si u vezu sa muškarcem koji se nedavno razveo ili izašao iz duge veze. Bivša partnerka? Tvrdi da je sa njom raskrstio, ti si mu sada sve na svetu. Tako govori, tako se i ponaša. Pažljiv, zaljubljen, pun planova za vašu zajedničku budućnost. Ipak, imaš neki nejasan utisak da njegova  Bivša  uvek sedi iza vas na zadnjem sedištu automobila, na ivici kreveta, za stolom dok obedujete.

Mnogo je pokazatelja da tvoj novi partner nije raskrstio sa Bivšom, ali je samo jedan potpuno pouzdan

 

Vreme prošlo od raskida veoma je važno

Ukoliko je tvoj partner nedavno raskinuo višegodišnji brak ili vezu, verovatno se tu još nisu smirile strasti. Što je to vreme kraće, treba da si opreznija. Ali nekada se desi da bivši ponovo vrate jedno drugom i nakon godinu do dve. Zato treba pratiti još mogućih pokazatelja…

Već pri prvom susretu

On ti je, već pri prvom susretu ispričao tužnu priču o tome kako je teško podneo njeno surovo isterivanje iz stana i kako se vratio roditeljima pa sada spava u kuhinji jer je njegov momački krevet, u sobi koju je nekad delio sa bratom, zauzela bratovljeva žena, ili kako je uzeo neku jeftinu, memljivu sobu ili …
U vezi ste već duže vreme, a i dalje slušaš kako si ti carica u odnosu na nju, kako se nikada nije sa njom tako dobro slagao i razumeo kao sa tobom i kako ne zna šta je tražio u toj vezi tolike godine…
Ovde ti naizgled ništa nije sumnjivo. On očigledno ne bi ponovo bio sa takvom osobom. Da li?
Šta još ovde nije u redu? Po njegovoj priči krivica je samo njena. Razmisli da li je to baš tako. Za svađu je potrebno dvoje, zar ne?

Ne može da prekine kontakt sa njom

Ipak, Bivša partnerka ga i dalje zivka jer nema ko da joj zameni sijalicu ili popravi vodokotlić. Daje joj kola na pozajmicu ili je vozi kad joj nešto treba. A još ako su tu i deca… Ima obavezu prema njima, mora da plaća alimentaciju, da ih pričuva, da pomogne Bivšoj oko organizacije rođendana u igraonici…
Sreću se na proslavama zajedničkih prijatelja, odlazi u njen stan da vežba engleski sa klincima, njen brat mu dođe neke pare. A mnogo njegovih stvari i dalje stoji kod nje u plakaru, jer on nema gde sa njima.
Ni ovo ne mora da bude sumnjivo jer decu treba da viđa, a usput, fer je da joj učini poneku uslugu.
Ne mora, ali i te kako može! Čak i kad je od rastanka prošlo godinu, pa i više. Uostalom, mora li da viđa decu u njenom prisustvu?

Još uvek ćuti

Čudno ti je što ga Bivša partnerka zivka i stalno nešto traži, što se ljuti jer je bio na moru i nije poveo decu, kad zna da on sada ima novu ljubav sa kojom je otišao na letovanje. Zapravo, ona ne zna da njen Bivši sada ima novu ljubav. On joj to nije rekao! Kako kaže, da bi izbegao svađu i neprijatnosti. I kada ga pozove telefonom, on te ućutkuje dok priča sa njom. Možda se još uvek raspravljaju i svađaju po svom starom, dobrom običaju. A svečano ti najavljuje kada će veče provesti kod njh (zbog dece, naravno), pa je dobro da ga tad ne zoveš. Ako i pokušaš, umesto njega će se javiti gvorna pošta.
Možda za njega vaša veza nije dovoljno ozbiljna, možda je samo oprezan ili zaista želi da izbegne svađu, možda se nada povratku. Šta god da je, ovo svakako nije dobar znak. No, pouzdan je tek ako ima još sumnjivih pokazatelja.

Ako joj ipak kaže

Rekao joj je jer je vaša veza postala toliko ozbiljna da je treba konačno obelodaniti? Ili je to učinio u nastupu besa da bi je povredio? Kako sam kaže, sad više ne propušta priliku da joj natrlja na nos kako si ti savršena i kako je ona bila nikakva u odnosu na tebe i kako je užasna kakva je bila i pre… A to se sve događa kad ode u posetu deci.
U redu je da se zna za vašu vezu, pogotovo ako oboje imate ozbiljne namere.
Ali šta ovde nije kako treba? Njegova potreba da povredi Bivšu i posle dužeg vremena je vrlo simptomatična. Oprez!

On ništa ne priča o Bivšoj

Možda te poštuje, a možda ne želi kroz priču o njoj da prolazi ponovo kroz doživljeni pakao rastanka. Ćutanje je nekad sumnjivo koliko i preterano pričanje koje je začinjeno jakim emocijama besa i mržnje.

On je slabog imovinskog stanja

Ima malu platu, mnogo daje na alimentaciju, izgubio je posao, plaća stan, ti si i dalje sa roditeljima, možda imaš svoju decu, nisi dovoljno finansijski jaka da mu pomogneš. Ukoliko već živite zajedno teško vam ide… A Bivša ima dobru platu i u njenom stanu još uvek ima dovoljno mesta za njega. I u krevetu i u ormanu. A i deca su tu. I kao razlog, i kao izgovor.
Ovde se može nazreti znak za opasnost. Posebno ako je ono vreme vaše zaljubljenosti i zanesenosti polako na izmaku, on tada polako počinje racionalno da razmišlja o svome komoditetu i opstanku. Možda je zaista bio ludo zaljubljen u tebe, što nije stvar svesnog izbora. Ali kad prođe zaljubljenost, svesno će izabrati ostaje li sa tobom ili se vraća njoj.
Zapamti: ne mora je voleti da bi živeo sa njom! Ovde ulogu ne igra ljubav već STRAH za opstanak!
Ipak, njegova mala plata sama po sebi ne mora nužno da bude razlog za povratak Bivšoj.

Bivša partnerka nije uspela da ostvari novu vezu

Ona se oseća jadno i usamljeno. Pokušala je da uđe u vezu sa drugim muškarcem i nije im uspelo. Ili nije ništa ni pokušavala. Samo se jednostavno tako oseća. Može joj u očaju pasti na pamet da ponovo pokuša sa svojim Bivšim. Deca će, kao i uvek, biti jedan od argumenata.
Pazi! Ako Bivša naumi, a ostalo joj ide na ruku, drži se dobro!
Ipak, ni njen emotivni očaj sam po sebi ne mora da ugrozi vašu vezu.
Zapamti: bivša partnerka tvog sadašnjeg partnera se ponaša onako, kako joj on daje za pravo!

 

Konačno, zaista pouzdan znak da je Bivša partnerka opasnost za vašu vezu

Taj znak se skrivao u nekima od prethodnih stavki: kada muškarac i posle nekog vremena ima očigledan i veoma jak emotivni naboj prema bivšoj partnerki, znači da još nije raščistio do kraja sa njom. Kada priča sve najgore o njoj, stalno je besan na nju, pokazuje mržnju i netrpeljivost, znači da je među njima ostalo nešto nedorečeno. Nešto neoprošteno. Još uvek su među njima snažne energetske veze koje se ne mogu lako prekinuti. Na koga se čovek najviše ljuti? Na osobu koja mu najviše znači ili sa kojom nije dovršio komunikacioni ciklius. Ovo važi i za žene, naravno.

Bivša nekad zaista može biti potencijalna opasnost za vašu vezu. Treba biti na oprezu i pratiti navedene znakove. Ukoliko se sumnja pojavi, jasno je da nije lako okončati takav odnos, posebno ako među vama sve dobro funkcioniše i kad su jake emocije. Ipak, ako ti je lepo, ne moraš da prekidaš na silu. Pusti da vremenom samo prođe. Živi u sadašnjem trenutku bez vezivanja za ideju o neprolaznosti. Ne planiraj previše daleku budućnost sa njim, ne podređuj svoj život njegovom i ne izigravaj mu terapeuta, slušajući svakodnevno njegovu tužnu životnu priču. Ponajmanje budi njegov sponzor. Nastoj da se prekid veze dogodi u trenutku dok ste još u dobrim odnosima, jer će sećanja biti lepša. Rastanak u gadnoj svađi i besu ostavlja gorčinu koja se nosi dugo posle toga.

Osoba koja je u miru sa nekim, sa kim je očistila emotivni odnos, prekinula vezanost, odustala od očekivanja, prihvatila realnost i svoj deo odgovornosti, slobodna je i spremna za novu vezu. Ako možeš da biraš, biraj nekog ko je zaista takav.

Ovakvi jubavni trouglovi danas nisu retkost. Ako podeliš tekst, igurno ćeš nekome pomoći. Ukoliko je tebi potrebna podrška u partnerskim odnosima, možeš me kontaktirati ovde.

PS. Jedino što može da te spase je da Bivša neopozivo stavi tačku na taj odnos.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *